Ben je op zoek naar mogelijkheden om van je tuin een onderhoudsvrije tuin te maken? Een van de opties die je hierbij hebt, is het gebruik van een veranda. De veranda kun je tegen je woning aan plaatsen. Niet alleen in een onderhoudsvrije tuin komt de veranda goed tot z’n recht. Ook wanneer je groene vingers hebt, biedt een veranda voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je al vroeg in het jaar in de tuin kunt zitten. Evenals dat je in september niet direct naar binnen hoeft te gaan voor een kop koffie. De zijkanten van de veranda kunnen middels een doek worden afgesloten, om zo uit de wind te zitten. In combinatie met een heather creëer je op deze wijze de ideale plek voor een ontspannen avond met je gezin!

Op deze pagina lees je meer over de wijze waarop de veranda gemaakt kan worden. Heb je nog weinig ervaring met het bouwen van houten constructies in de tuin? In dat geval is het raadzaam om te kiezen voor een bouwpakket. Nu is het enkel nog zaak om de veranda in elkaar te zetten!

Aan de slag met een veranda in de tuin

Voor het bouwen van een veranda heb je in ieder geval een zestal stevige palen nodig. Deze zet je op de hoeken en in het midden van de veranda, om zo voldoende ondersteuning te bieden aan het dakwerk. Zorg dat je een houtsoort kiest, welke niet kan gaan rotten aan de onderzijde. Het gebruik van een metalen balk houder kan hierbij aan te raden zijn. Het rotten van het hout zou de constructie ernstig verzwakken. Naast de palen voor de hoekpunten, zal je een aantal dikke balken nodig hebben voor de vloer. De vloer staat bij een veranda nooit op de kale grond. Het water moet immers kunnen worden afgevoerd en je wilt voorkomen dat er vocht of vorst in het hout trekt.

Balustrade aan de voorzijde en zijkant

Wanneer de veranda niet omsloten wordt door de schutting aan de zijkanten, kan het leuk zijn om hier een balustrade te maken. Ook aan de voorzijde van de veranda kiest men vaak voor zo’n balustrade. Het ontwikkelen van een balustrade doe je door een aantal rechte planken tegen de reeds geplaatste palen vast te schroeven. Houd er ook hierbij rekening mee, dat de planken stevig en bestand tegen vocht zijn. Datzelfde geldt overigens voor de schroeven die je gebruikt bij het in elkaar zetten van de veranda. Je wilt voorkomen dat deze door de tijd heen ernstig gaan roesten. Iets wat de stabiliteit van het bouwwerk in gevaar kan brengen en daarbij niet mooi uitziet.

Bouwpakket veranda online kopen

Zoals eerder werd aangehaald, loont het vaak om een bouwpakket voor de veranda te kopen. Het monteren hiervan is heel eenvoudig. Daarbij zou je kunnen overwegen om je tijd te besteden aan het bouwen van een pergola in plaats van een veranda. De veranda kun je door de tuinwinkel laten plaatsen. Zo ben je verzekerd van een fraai eindresultaat! Daarbij is een pergola over het algemeen makkelijker in elkaar te zetten dan de veranda.