Het is niet altijd gemakkelijk om je tuin bij te houden. Als je niet meer zo mobiel bent of als je gewoon geen zin hebt om zelf in de tuin te werken, kan het inhuren van iemand anders voor het onderhoud van je tuin een goede optie zijn. Je krijgt professioneel advies over welke planten je het beste kunt kopen en hoe je ze het beste kunt verzorgen. Niet alleen dat, maar je zult ook meer tijd hebben voor andere dingen omdat deze persoon al het onderhoud voor je zal doen!

Wat je moet weten voordat je een tuinman inhuurt

Er zijn een paar dingen waar je op moet letten voordat je een tuinman inhuurt. Zorg ervoor dat ze alle kwalificaties hebben voor het soort tuinwerk dat je wilt laten doen. Hoveniers moeten tuinbouw kwalificaties hebben of op zijn minst een hoveniers kwalificatie specifiek voor hun soort werk hebben. Ze moeten ook de juiste vergunningen en verzekeringen hebben. Het bedrijf waar ze voor werken moet een aansprakelijkheidsverzekering en risicomanagement mogelijkheden hebben. Het is ook belangrijk te weten dat je een tuin onderhoudsplan met de behoeften, specifieke eisen en doelstellingen van je tuin moet indienen om een offerte van een hoveniersbedrijf te krijgen.

2 trucs om je tuin er het hele jaar door mooi uit te laten zien

Een goed verzorgde tuin is een lust voor het oog. En de waarheid is, dat zelfs als je gezegend bent met veel tijd om handen, je waarschijnlijk niet elke dag van het jaar je tuin wilt onderhouden. Maar er zijn twee trucs die je kan toepassen om je tuin het hele jaar door mooi te houden! Hier zijn ze:

1. Houd het onkruid op afstand

Nat krantenpapier dat in rijen op de grond ligt, kan wonderen doen om vervelend onkruid op afstand te houden. Onthoud wel dat je onkruid het beste kunt voorkomen door regelmatig te wieden in plaats van te vertrouwen op radicale methoden zoals deze.

2. Creëer gemakkelijk te onderhouden bedden

Misschien heb je er geen zin in om je grote gazon op te delen in verschillende kleinere bedden die die je gemakkelijk kunt onderhouden. Als dat het geval is, kan je beter vaste planten dan eenjarige kiezen voor je perken, omdat vaste planten over het algemeen minder veeleisend zijn dan eenjarige.

Deze twee trucs kent je tuinman hoogstwaarschijnlijk ook waardoor jij je qua tuinonderhoud geen zorgen hoeft te maken. Je tuin zal er het hele jaar door mooi uitzien!