Het komt in Nederland erg veel voor dat een tuin wordt verwaarloosd. Dit zorgt er dan voor dat de eigenaar hier weinig tijd in doorbrengt. Dat er niks wordt gedaan met de tuin is dan ook vooral erg zonde. Gelukkig kun je nadat je de tuin enige tijd hebt verwaarloosd, alsnog upgraden. In dit artikel wordt er inspiratie gegeven over hoe jij als beste je tuin kunt restylen.

Begin bij het begin

Erg veel mensen die hun tuin willen restylen, pakken dit niet goed aan. Zo beginnen ze zomaar ergens en zorgt dat voor minder goede resultaten. Om tot het beste resultaat te komen, is het van belang dat je begint bij het begin. Creëer een nieuwe basis en ga vanaf daar verder werken. In sommige gevallen is het nodig om eerst de gehele tuin leeg te maken en vanaf daar weer opnieuw te beginnen.

Je huidige tuin upgraden doe je zo!

In de meeste gevallen is het niet nodig om eerst de tuin volledig leeg te halen. Bij de meeste mensen is de basis namelijk prima, maar ontbreken net de puntjes op de i. In dat geval zou je ervoor kunnen kiezen om nieuwe tuinaccessoires aan te schaffen. Koop meerdere accessoires die er gezamenlijk voor een andere sfeer in de tuin zorgen. Bij erg veel winkels kun je terecht voor leuke producten. Zowel via het internet, als in de winkelstraat van een leuke stad.

Plaats mooie bomen en planten

Een andere manier om de tuin up te graden, is door hier bomen en planten in te plaatsen. Zo kunnen bomen een tuin een volledig andere sfeer geven. Een voorbeeld van bomen die je kunt plaatsen in de tuin, zijn fruitbomen. Fruitbomen zijn naast mooi ook nog eens erg fijn om in de tuin te hebben. Zo beschik je gedurende een aantal maanden over het verste fruit dat je kunt hebben. Erg veel mensen gebruiken de appels van een appelboom voor een zelfgemaakte appeltaart. Naast appeltaart, kun je er ook voor kiezen om een perenboom aan te schaffen en de peren te gebruiken voor stoofperen. Bij Ten Hoven bomen kun je terecht voor de meest unieke bomen. Mocht je willen genieten van de voordelen die ontstaan door eigen fruitbomen, dan is het zeker de moeite waard om eens te kijken wat er voor jou mogelijk is.

Creëer privacy met een mooie haag

Het is erg prettig om privacy te hebben in je eigen tuin. Om dit voor elkaar te krijgen, kan het soms nodig zijn om hier een haag voor in de tuin te plaatsen. Er zijn erg veel verschillende hagen mogelijk, waarvan de beukenhaag een veel gekozen variant is. Zorg ervoor dat de haag tijdens warme dagen beschikt over voldoende water. Hiermee voorkom je dat de haag uitdroogt tijdens de warme dagen. Als je op vakantie gaat, is het ook sterk aan te raden om aan je buren te vragen of zij de haag water geven in de periode dat je zelf niet thuis bent.