Ben je op zoek naar dat uniek tintje in je tuin, maar heb je niet veel tijd? Dan zijn kunstmatige planten zeker iets voor jou! Kunstmatige beplantingen zijn nu populairder dan ooit bij particulieren en bedrijven die op zoek zijn naar schone en onderhoudsarme alternatieven voor de echte soorten bij het versieren van huizen en bedrijfspanden. Ze worden ook gebruikt om kleur te geven aan plaatsen waar het zonlicht beperkt is en levende planten zouden bederven. Wil je kunstplanten in je tuin opnemen, maar weet je niet welke je moet kiezen? Hier zijn de verschillende soorten kunstplanten die er geweldig uitzien in elke tuin.

Kunstbomen

Een kunstboom gaat lang mee en vergt weinig onderhoud. Deze bomen zijn gemaakt voor buiten, in tegenstelling tot echte bomen zijn deze kunstbomen volgroeide versies van natuurlijke bomen. Het grote voordeel hierbij is dat het geen vuiligheid zoals afvallende bladeren met zich mee brengt. Alsook is het plaatsen ervan een eenvoudig gebeuren, je moet ze alleen maar uit de doos halen en ze zijn meteen klaar voor gebruik. Je kan ze vinden in verschillende soorten waardoor er zeker eentje bijzit die een frisse uitstraling zal geven aan je tuin.

Kunsthaag

Een kunsthaag voor buiten is een goed alternatief voor het vervangen van levende hagen. Je hoeft niet jarenlang te wachten om deze te zien groeien, deze hagen zijn reeds volgroeid en kunnen zo worden geplaatst. Er zijn verschillende redenen waarvoor een kunsthaag kan worden gebruikt, zoals de privacy verbeteren in de tuin, lelijke plekken afschermen of als omheining voor je terras of balkon. Eens de kunsthaag is geplaatst bespaar je tijd aan het onderhoud en zal je geld besparen aan hovenier kosten.
Deze bomen zijn gemaakt voor buiten, in tegenstelling tot echte bomen zijn deze kunstbomen volgroeide versies van natuurlijke bomen
Deze bomen zijn gemaakt voor buiten, in tegenstelling tot echte bomen zijn deze kunstbomen volgroeide versies van natuurlijke bomen

Kunstbloemen

Vaak komt het voor dat bepaalde omgevingen niet geschikt zijn voor levende bloemen, dit probleem komt niet voor bij kunstbloemen. Ze worden steeds populairder zowel bij particulieren als bij bedrijven, omdat ze een eenvoudige manier zijn voor het decoreren van huizen en bedrijven of om kleur toe te voegen aan sombere plaatsen met weinig daglicht. Dit soort bloemen zijn zodanig ontwikkeld dat het verschil met levende bloemen niet meer merkbaar is zonder ze aan te raken of te ruiken. Ze bestaan in verschillende kleuren en soorten waardoor er een uitgebreid aanbod is.