De traditionele tuinmeubelen sets bestaan uit vier of zes tuinstoelen met een tuintafel. Deze tuintafel heeft vaak een hoogte van 75 cm, hier passen tuinstoelen namelijk perfect onder. Eerder zagen we al de opmars van de loungebanken. Maar er is een nieuwe trend op het gebied van tuinmeubelen: ‘low-dining’. Wat houdt dit in en hoe ziet het er uit? Lees snel verder om alle ins en outs te weten te komen.

Tuinmeubelen in de nieuwe trend

Met de ‘low-dining’ trend combineer je functionaliteit met comfort. De ‘low’ verwijst naar het Engelse woord voor laag, een lage tuintafel en lage tuinstoelen. Vaak heeft de tuintafel een hoogte van 68 cm en stoelen die een zithoogte hebben van 45 cm. Je kunt dus lekker comfortabel genieten van een maaltijd met vrienden en familie. Na een zomerse barbecue hoef je niet meer op de loungeset te ploffen want je zit al op heerlijke comfortabele tuinmeubelen. 

Voordelen van low-dining

Vaak wordt gedacht dat het concept van low-dining tuinmeubelen niet heel handig is, maar het tegendeel is waar. Low-dining tuinstoelen zijn zo ontworpen dat je er lekker in kan relaxen maar dat er ook genoeg ondersteuning is wanneer je rechtop wilt zitten om te eten. Daarnaast is het ook zeer voordelig voor je spijsvertering. Door de houding die je aanneemt door low-dining tuinmeubelen heb je een betere lichaamspositie en een minder opgeblazen gevoel als resultaat.

Low-dining tuinmeubelen iets voor jou?

Low-dining tuinmeubelen zijn er in alle stijlen. Combineer modern met landelijk door gebruik te maken van strakke vormen met natuurlijke materialen voor jouw tuinmeubelen. Een teakhouten tuintafel met aluminium tuinstoelen helpen je deze look te creëren. Ga je voor een stoere low-dining tuinset? Gebruik dan een tafel van graniet met tuinstoelen in een donkere kleur van bijvoorbeeld RVS. Tuinmeubelen van graniet en RVS kunnen goed tegen de verschillende weersomstandigheden. Geen gedoe dus om je tuinmeubelen binnen te zetten tijdens de wintermaanden, ze kunnen gewoon buiten blijven staan.