Als het je ontbreekt aan groene vingers kun je misschien beter geen woning met een tuin nemen. Maar wat nu als je het heerlijk vindt om in de tuin te zitten? Natuurlijk moet je dan gewoon voor een woning gaan met een tuin. Je moet misschien alleen wel kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin en het tuinonderhoud uitbesteden.

Wel de lusten maar niet de lasten

Als je het een beetje handig aanpakt, dan heb je wel de lusten maar niet de lasten van de tuin. Voor iemand die echt geen verstand van tuinonderhoud heeft of er geen zin in heeft, is het onderhoud van de tuin uitbesteden echt de beste keuze. Ook als je het wel graag zelf zou willen doen maar je weet niet waar je de tijd vandaan moet halen. Het zou dan zeker zonde zijn om dat beetje vrije tijd wat je hebt niet te gebruiken om lekker van de tuin te genieten. Tuinonderhoud uitbesteden hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Als je kiest voor een onderhoudsvriendelijke tuin en hij wordt regelmatig bijgehouden dan is het helemaal niet zo veel werk voor de specialist. Zij hebben vaak de juiste tuingereedschappen waarmee ze in een kortere tijd het werk gedaan hebben.

Het werken in de tuin te zwaar

Tuinspecialisten hebben ook de vakkennis om bijvoorbeeld bomen, planten en heesters op de juiste momenten te snoeien. Soms zijn dit ook vrij intensieve klussen die voor de eigenaar van de tuin te zwaar zijn. Het kan ook zo zijn dat je bepaalde werkzaamheden in de tuin vroeger met gemak deed, maar dat door het bereiken van een bepaalde leeftijd deze dingen tegenwoordig een stuk moeilijker gaan. Ook dan is het tuinonderhoud uitbesteden is uitstekende keuze.

Wanneer is het verstandig om de tuin bij te laten houden

Als je voor een paar weken of maanden op vakantie gaat en je wilt niet terugkomen in een oerwoud is het vaak ook verstandig om de tuin bij te laten houden door een deskundige. De tuin krijgt dan wel het gewenste onderhoud en er is ook nog een teken van aanwezigheid bij het huis. Een tuin die helemaal verwilderd is, geeft vaak duidelijk aan dat de bewoners of een hekel aan de tuin hebben of al een lange tijd niet in de tuin zijn geweest. De tuin bijhouden is dus eigenlijk ook een onderdeel van de inbraakpreventie.

Een representatieve tuin

Misschien wil je de woning verkoop klaar maken? Zet dan ook een deskundige op de tuin. Zij weten precies hoe ze de tuin er op zijn best uit kunnen laten zien. Ook bedrijfstuinen moeten natuurlijk een representatieve uitstraling hebben. Om de werknemers te ontlasten en omdat zij vaak ook de vakkennis missen, is het verstandiger om ook hier het tuinonderhoud uit te besteden.