Hieronder kan je het eerste deel in onze rubriek vragen over kunstgras terugvinden. Merk wel op dat niet alle kunstgras soorten hetzelfde zijn en dat er heel wat producenten actief zijn op de markt. Vooraleer je besluit om kunstgras aan te leggen, is het aan te raden om jezelf goed te informeren. Heb je na het lezen van onze lijst nog steeds vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren voor onder andere informatie over geschikt kunstgras voor je tuin bestellen.

Kan ik een opblaasbaar zwembad op mijn kunstgras plaatsen?

Ja, je kan zonder problemen een opblaasbaar zwembad op je kunstgras plaatsen. Kunstgras verkleurt immers amper tot niet en het sterft ook niet af. Het enige waarmee je te maken krijgt, zijn platgedrukte vezels door de zware last die het kunstgras een ganse zomer heeft moeten torsen. Maar dit probleem kan snel worden opgelost door de platte grassprieten opnieuw recht te borstelen. Let er wel op dat wanneer je een opblaasbaar zwembad wil plaatsen, dat de fundering hiervoor stevig genoeg is om het extra gewicht te houden. We denken hierbij vaak aan dakterras waarop er wat kunstgras werd geplaatst.

Kan ik kunstgras rond mijn zwembad plaatsen?

Ja! Het is er zelfs uitermate geschikt voor. Kunstgras rond het zwembad wordt zeer intensief gebruikt waardoor het vaker plat zal komen te liggen dan wanneer het eerder decoratief wordt gebruikt. Maar je kan het zonder problemen opnieuw recht borstelen. Echter na enkele jaren kan dit wat moeilijker worden.Natuurgras daarentegen zou totaal ongeschikt zijn om hiervoor te gebruiken. Ondanks het feit dat kunstgras na enkele jaren wat plat kan gaan liggen, het zal nog steeds groen en proper blijven.

Zal mijn kunstgras groen blijven? Of zal het verkleuren of vervagen?

Dit zal afhangen van de kwaliteit van het kunstgras dat u heeft aangekocht. De meeste soorten garanderen het behoud van kleur en dit dankzij de UV filters waarover zij bezitten. Het maakt dus niet uit hoeveel zon, regen, hagel of sneeuw uw kunstgras te verduren krijgt, het zal aantrekkelijk blijven zonder kleur te verliezen. De grote merken hebben kun kunstgras uitgebreid getest op kleurvastheid en UV-bestendigheid. In de woestijn of in regenachtige regio’s, de meeste kunstgras soorten heb er hun kwaliteiten bewezen. Vaak zijn de meeste producten zo overtuigd van de kwaliteit dat ze enkele jaren garantie durven te geven. Hierdoor valt dit onder de noemer beste namaakgras.

Kan kunstgras op een golvend terrein of heuvels worden geplaatst?

De meeste kunstgras soorten kunnen op zo goed als alle mogelijk locaties en vormen worden geïnstalleerd zonder enig probleem. Het moet echter wel mogelijk zijn om het kunstgras te bevestigen, dit kan wat problemen geven, maar professionele installateurs kunnen hiermee zonder problemen overweg. Een goede ondergrond is dus erg belangrijk. Om het nepgras extra kindvriendelijk te maken kan er worden gekozen voor een zachte valdemping. Dit gaat oneffenheden uit de toplaag en zorgt ervoor dat kinderen er rustig op kunnen spelen, rennen en vallen.

Blijft het grastapijt het gehele jaar mooi

Ja, zowel in de zomer als in de winter kun je optimaal genieten van je neppe grasmat. Door het goed schoon te houden (en af en toe op te borstelen en in te vegen) kun je de kwaliteit optimaal houden. De kleur zal niet veranderen. Je hebt dus in de winter een mooie groene grasmat, en in de zomer geen dorre plekken. Elke seizoen van het jaar kun jij dus optimaal genieten van je kunstgrasmat.