De verlichting in onze buitenomgeving wordt steeds belangrijker. Dit komt doordat de zomers steeds warmer worden en langer duren. We willen dus optimaal kunnen genieten van onze tuin. Er zijn bepaalde dingen waar je wel rekening mee moet houden wanneer je kiest voor nieuwe verlichting in de tuin. Zo is het belangrijk om het juiste type op de juiste plek te gebruiken en gelijk te investeren in de toekomst. Anders moet je over een aantal jaren weer alles veranderen. 

Investeer in de toekomst met slimme buitenverlichting

Net als binnen wordt ook de buitenverlichting smart. Dit houdt in dat je je lampen op afstand kunt besturen, kunt automatiseren en kunt laten samenwerken met andere slimme producten. De slimme Philips hue buitenverlichting is een mooi systeem om te beginnen aan slimme verlichting. Het mooie aan hue is dat dit type verlichting heel veel verschillende producten heeft. Zo kun je ook je binnenverlichting combineren met de verlichting in de tuin. Dit is dan allemaal vanaf een app op je smartphone te bedienen. Ook zijn er accessoires beschikbaar waarmee je je verlichting kunt automatiseren. Een leuk uitgangspunt wanneer je nieuwe tuinverlichting wilt installeren.

Sfeer, praktisch en noodzakelijke verlichting

Elke tuin bestaat uit verschillende elementen en deze kun je allemaal op een andere manier verlichten. Zo zijn er bijvoorbeeld sokkels beschikbaar waarmee je je looppaden kunt verlichten. Dit is niet alleen sfeerverhogend, maar ook erg praktisch natuurlijk. Als je niet weet welke soorten verlichting je allemaal nodig hebt is het verstandig om een tekening te maken van je tuin en hierop aan te geven wat je waar wilt hebben. Verdeel hierbij je tuin in drie delen, namelijk sfeer, praktisch en noodzakelijk. Zo is het vele malen eenvoudiger om te bepalen welke verlichting je nodig hebt. 

Wat is haalbaar en wat niet

Voordat je begint met het aanschaffen van nieuwe tuinverlichting is het goed om te checken wat haalbaar is en wat niet. Je zit namelijk met de stroomtoevoer naar elke lamp in de tuin. Controleer van te voren waar je stroompunten hebt en waar je deze eventueel opnieuw zou kunnen aanleggen. Is er geen mogelijkheid om een stroompunt te creëren? Kijk dan naar buitenverlichting op accu met solar. Deze lampen zijn alleen niet zo krachtig.