Maandelijkse Archieven: Oktober 2021

 1. Kweeklampen - het kiezen van de juiste voor je planten

  Wanneer je ervoor kiest om planten binnenshuis te kweken, is het noodzakelijk om na te denken over de hele structuur, zodat ze kunnen groeien en zich gezond kunnen ontwikkelen. Licht is een van de belangrijkste onderdelen van de kweek. Maar waarom zou je groeilampen verkiezen boven alle andere? De reden is eenvoudig - groeilampen werden ontwikkeld met het specifieke doel om te helpen bij de goede groei en algemene kweek van planten. Dit komt doordat zij precies het specifieke type kleur licht uitstralen dat de planten nodig hebben voor elke fase van hun kweek.

  De verschillende verlichtingstechnologieën van de kweeklampen

  Op de markt zijn er lampen en armaturen die gebruik maken van verschillende verlichtingstechnologieën; bijvoorbeeld gloeilampen, halogeenlampen, fluorescentielampen en LED's.

  Gloeilampen / Halogeen: Ze hebben de beste kleurweergave-index (CRI) van alle genoemde typen, en zijn geweldig voor het simuleren van zonlicht. Echter, doordat ze heel g

  Lees meer »
 2. Hoe moet je de tuin winterklaar maken? 

  Met het najaar in aantocht realiseren we ons dat we iets met de tuin moeten. Welke spullen kunnen zomer en winter buiten blijven staan en welke niet? En zijn er nog meer aandachtspunten wat vraagt om onze aandacht? Het is verstandig om de tuin winterklaar te maken. Doe je dit niet dan verkort je de levensduur van diverse tuinelementen. In dit artikel kijken we hoe je de tuin het beste winterklaar kunt maken.

  Materialen opbergen

  Lang niet alle tuinbenodigdheden hoef je op te bergen, maar van sommige verleng je de levensduur door het wel te doen. Zo kun je het beste sierpotten van aardewerk binnenshuis halen, bij kunststof is dit niet nodig. Is jouw tuin schaduwrijk gelegen? Haal dan bloempotten en overige tuinaccessoires naar binnen. Schaduwrijke tuinen zorgen voor veel mos en alg begroeiing. Is er een buitenkraan aanwezig in jouw tuin? Bind deze dan af met noppenplastic zodat de kraan niet bevroren kan raken tijdens vorst. Dit geldt natuurlijk ook voor andere waterleidingen,
  Lees meer »
 3. Tuinmaterialen

  Als je weinig tijd hebt om te tuinieren maar toch van je tuin wilt genieten, dan moet je het slim aanpakken. Met een onderhoudsvrije of onderhoudsarme tuin kun je heel veel tijd besparen. Hoe krijg je jouw tuin onderhoudsvrij? Door zoveel mogelijk tuinmaterialen te gebruiken die weinig tot geen onderhoud nodig hebben.

  Onderhoudsvrij of onderhoudsarm

  Een tuin die helemaal onderhoudsvrij is, bestaat eigenlijk niet. Er zijn altijd wel wat klusjes die nodig zijn om je tuin helemaal in een top staat te houden. Soms zijn dat hele kleine klusjes, maar toch. Een tuin onderhoudsarm maken is goed te doen. Met de juiste materialen beperk je het onderhoud tot een minimum.

  Een onderhoudsarme kleurrijke tuin

  Voor een onderhoudsarme tuin is de keuze voor de materialen en

  Lees meer »
 4. Tuinonderhoud uitbesteden

  Als het je ontbreekt aan groene vingers kun je misschien beter geen woning met een tuin nemen. Maar wat nu als je het heerlijk vindt om in de tuin te zitten? Natuurlijk moet je dan gewoon voor een woning gaan met een tuin. Je moet misschien alleen wel kiezen voor een onderhoudsvriendelijke tuin en het tuinonderhoud uitbesteden.

  Wel de lusten maar niet de lasten

  Als je het een beetje handig aanpakt, dan heb je wel de lusten maar niet de lasten van de tuin. Voor iemand die echt geen verstand van tuinonderhoud heeft of er geen zin in heeft, is het onderhoud van de tuin uitbesteden echt de beste keuze. Ook als je het wel graag zelf zou willen doen maar je weet niet waar je de tijd vandaan moet halen. Het zou dan zeker zonde zijn om dat beetje vrije tijd wat je hebt niet te gebruiken om lekker van de tuin te genieten. Tuinonderhoud uitbesteden hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Als je kiest voor een onderhoudsvriendelijke
  Lees meer »
 5. Tuinen die weinig onderhoud vergen, het bestaat

  Een gazon in de tuin staat natuurlijk prachtig, maar zodra het voorjaar aanbreekt is er werk aan de winkel; u zult vaak wel tweemaal per week moet grasmaaien. Dat schiet natuurlijk niet op als je op zoek bent naar een onderhoudsvrije tuin.

  Tuin betegelen

  Het betegelen van de tuin zorgt uiteraard voor het minste onderhoud. Zorg in dat geval voor ruim voldoende tegels en zorg dat de achtertuin goed opgehoogd wordt met ophoogzand. Mits u zelf zeer handig bent laat u bij voorkeur een hovenier de achtertuin betegelen. Het betegelen vergt namelijk meer kennis -voor een langdurig, succesvol resultaat- dan u misschien vermoedt.

  Is een volledig betegelde achtertuin eigenlijk niets voor u, kies dan gedeeltelijk voor een strook grastegels,

  Lees meer »
 6. Zo kies je de juiste verlichting voor in je tuin

  De verlichting in onze buitenomgeving wordt steeds belangrijker. Dit komt doordat de zomers steeds warmer worden en langer duren. We willen dus optimaal kunnen genieten van onze tuin. Er zijn bepaalde dingen waar je wel rekening mee moet houden wanneer je kiest voor nieuwe verlichting in de tuin. Zo is het belangrijk om het juiste type op de juiste plek te gebruiken en gelijk te investeren in de toekomst. Anders moet je over een aantal jaren weer alles veranderen. 

  Investeer in de toekomst met slimme buitenverlichting

  Net als binnen wordt ook de buitenverlichting smart. Dit houdt in dat je je lampen op afstand kunt besturen, kunt automatiseren en kunt laten samenwerken met andere slimme producten. De slimme Philips hue buitenverlichting is een mooi systeem om te beginnen aan slimme

  Lees meer »
 7. Kunstgras kopen: wat zijn de voordelen?

  Wil je je tuin of gazon nieuw leven inblazen? Ben je op zoek naar manieren om nog meer en langer van je tuin te genieten, zonder al te veel zorgen of kosten? Dan is de oplossing! Kunst gras is een vervanging van écht gras en heeft tal van voordelen op verschillende vlakken. Als je méér te weten wilt komen over wat kunstgras is en wat het zoal te bieden heeft, dan kan het onderstaande overzicht je zeker helpen!

  De vele voordelen van kunststof gras

  Steeds meer mensen kiezen voor kunstgras in de tuin in plaats van écht gras. Maar waarom zou jij dat nu ook moeten doen?

  1. Een levensecht gazon

  Ten eerste ziet kunstgras er precies uit als écht gras. Als je je tuin een natuurlijke look en feel wilt geven, dan is kunstgras van bij een gespecialiseerd aanbieder een must-have. Dergelijk kunstgras bestaat uit kunststof, maar ziet er door de combi van waarheidsgetrouwe kleuren en een natuurlijke vorm écht uit. Op di
  Lees meer »
 8. Veel gestelde vragen over kunstgras

  Hieronder kan je het eerste deel in onze rubriek vragen over kunstgras terugvinden. Merk wel op dat niet alle kunstgras soorten hetzelfde zijn en dat er heel wat producenten actief zijn op de markt. Vooraleer je besluit om kunstgras aan te leggen, is het aan te raden om jezelf goed te informeren. Heb je na het lezen van onze lijst nog steeds vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren voor onder andere informatie over geschikt kunstgras voor je tuin bestellen.

  Kan ik een opblaasbaar zwembad op mijn kunstgras plaatsen?

  Ja, je kan zonder problemen een opblaasbaar zwembad op je kunstgras plaatsen. Kunstgras verkleurt immers amper tot niet en het sterft ook niet af. Het enige waarmee je te maken krijgt, zijn platgedrukte vezels door de zware last die het kunstgras een ganse zomer heeft moeten torsen. Maar dit probleem kan snel
  Lees meer »
 9. Het creëren van een natuurlijke schutting

  Veel mensen vinden dat zij momenteel geen natuurlijke schutting hebben en willen hier graag iets aan doen. Dit is erg zonde, want vaak vinden deze mensen het juist mooi om een natuurlijk effect te hebben in hun tuin. Gelukkig is het altijd mogelijk om je schutting een natuurlijk tintje te geven.

  Een schutting van beton is erg populair

  Om te beginnen is het zo dat veel mensen die vinden dat hun schutting niet natuurlijk genoeg is omdat zij een betonnen schutting hebben. De reden waarom zij gekozen hebben voor een betonnen schutting is allereerst omdat dat de sterkst mogelijke schutting is. Daarnaast is het ook erg fijn dat een betonnen schutting ook het best is voor privacy, want het houd het geluid in en uit je tuin het best binnen en buiten je tuin. Daarnaast is het ook helemaal dicht waardoor je er niet doorheen kunt kijken. Tot slot is het erg fijn dat je met een betonnen

  Lees meer »
 10. Inspiratie voor het restylen van je tuin

  Het komt in Nederland erg veel voor dat een tuin wordt verwaarloosd. Dit zorgt er dan voor dat de eigenaar hier weinig tijd in doorbrengt. Dat er niks wordt gedaan met de tuin is dan ook vooral erg zonde. Gelukkig kun je nadat je de tuin enige tijd hebt verwaarloosd, alsnog upgraden. In dit artikel wordt er inspiratie gegeven over hoe jij als beste je tuin kunt restylen.

  Begin bij het begin

  Erg veel mensen die hun tuin willen restylen, pakken dit niet goed aan. Zo beginnen ze zomaar ergens en zorgt dat voor minder goede resultaten. Om tot het beste resultaat te komen, is het van belang dat je begint bij het begin. Creëer een nieuwe basis en ga vanaf daar verder werken. In sommige gevallen is het nodig om eerst de gehele tuin leeg te maken en vanaf daar weer opnieuw te beginnen.

  Je huidige tuin upgraden doe je

  Lees meer »
Pagina