Maandelijkse Archieven: November 2021

 1. Iemand inhuren om je tuin te onderhouden

  Het is niet altijd gemakkelijk om je tuin bij te houden. Als je niet meer zo mobiel bent of als je gewoon geen zin hebt om zelf in de tuin te werken, kan het inhuren van iemand anders voor het onderhoud van je tuin een goede optie zijn. Je krijgt professioneel advies over welke planten je het beste kunt kopen en hoe je ze het beste kunt verzorgen. Niet alleen dat, maar je zult ook meer tijd hebben voor andere dingen omdat deze persoon al het onderhoud voor je zal doen!

  Wat je moet weten voordat je een tuinman inhuurt

  Er zijn een paar dingen waar je op moet letten voordat je een tuinman inhuurt. Zorg ervoor dat ze alle kwalificaties hebben voor het soort tuinwerk dat je wilt laten doen. Hoveniers moeten tuinbouw kwalificaties hebben of op zijn minst een hoveniers kwalificatie specifiek voor hun soort werk hebben. Ze moeten ook de juiste vergunningen en verzekeringen hebben. Het bedrijf waar ze

  Lees meer »
 2. Kunstgras zelf leggen, of laten leggen?

  Wie de trotse bezitter is van een mooi gazon in de tuin kent ook de nadelen hiervan. Ja, een echt gazon oogt heerlijk natuurlijk. Het gras geurt lekker, vooral wanneer het pas gemaaid is. Maar er bestaan ook nogal wat nadelen rond een gazon. Het onderhoud betekent werk aan de winkel. In de zomer zul je minimaal een keer per week moeten grasmaaien, bij voorkeur zelfs tweemaal per week. Je kunt het grasmaaien natuurlijk uitbesteden aan een robotmaaier, maar in de praktijk blijkt deze niet altijd even nauwkeurig te werk te gaan. Om nog maar niet te spreken over een nat en koud najaar. Je gazon heeft er onder te lijden en gaat soms zienderogen achteruit. Er treedt blubbervorming op wanneer de grasmat te zompig wordt.

  Kunstgras, of een echt gazon?

  Een echt gazon is echt heel mooi, maar bepaald niet onderhoudsvrij al met al. Kunstgras kan de oplossing betekenen. Wie eenmaal de knoop heeft doorgehakt en heeft gekozen voor de aanleg van kunstgras staat voor een volgende uitdaging:

  Lees meer »
 3. Buxus vervangers als alternatief

  Buxus vervangers als alternatief

  We zien het steeds vaker: bruine en kaalgevreten buxushagen. Ook al doet u nog zo uw best, de buxus staat er futloos bij en geeft een triest aanzien aan uw tuin. Behandelen is mogelijk maar dit is duur. De vraag is daarbij of het wel goed aanslaat om de haag weer mooi groen en gezond te krijgen. Hierbij bieden diverse soorten Buxus vervangers uitkomst. Zij zijn resistent tegen de ziektes en de mot waar de buxus veel last van heeft. Wanneer u een soortgelijke vervanger wenst is de Ilex crenata de beste optie. Qua uiterlijk lijken ze veel op de buxus. Fijne, groene blaadjes en goede, opgaande vertakkingen. Maar er zijn nog veel meer soorten die uw buxushaag kunnen vervangen.

  Winterharde Buxus vervangers

  Wat alle Buxus vervangers gemeen hebben met de buxus is dat ze winterhard zijn. Dat wil zeggen dat, zelfs bij extreme kou, u altijd kunt genieten van een groene haag. Ook

  Lees meer »