Maandelijkse Archieven: Januari 2022

 1. Grote voordelen van composiet vlonderplanken

  Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor een vlonder in de tuin. Vlonders bieden een extra luxe beleving en kunnen in vele vormen geplaatst worden. Tuinkamers en uitbouwen kennen ook meestal een vlonder. Het vlonder zorgt voor een diepteverschil en is zeer gemakkelijk te reinigen. Wel is het van belang dat vlonders uit de juiste type planken bestaan, zodat je geen omkijken hebt naar onderhoud en je geen zorgen hoeft te maken over houtrot en dergelijke. Met de opkomst van composiet planken wordt onderhoud en vergankelijkheid compleet ondervangen. Van een composiet vlonder heb je tientallen jaren veel plezier. In dit artikel nemen we de belangrijkste voordelen van composiet met je door.

  Waarom zijn composiet vlonders zo populair?

  Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst eens kijken naar wat composiet nu precies is. Composiet vlonderplanken bestaan voor ongeveer 60% uit duurzaam verkregen houtvezels en voor 40% uit gerecyclede kunststoffen. Composiet wordt daarom als

  Lees meer »
 2. Zo houd je insecten deze zomer buiten de deur

  Voordat het voorjaar begint is het verstandig na te denken over insecten-werende maatregelen. Hoe neem je doeltreffende maatregelen om te voorkomen dat insecten uiteindelijk vrij spel krijgen? Of je veel of weinig last krijgt van (kruipende) insecten hangt mede af van waar jij woont en wat de omstandigheden zijn. De beste oplossing zoek je in het plaatsen van horren. In dit artikel kijken we naar de diverse opties.

  Gedurende welke periode heb je insectenoverlast?

  In de buurt van water en groen zul je per jaargetijde specifieke overlast kunnen verwachten. Steekmuggen komen nagenoeg (buiten echt koude wintermaanden) bijna het hele jaar voor, hoewel zij tijdens de warme maanden voor de meeste overlast zorgen. Dit geldt ook voor vliegen en wespen. Fruitvliegjes treffen we hoogzomer. Op tientallen meters afstand ruiken zij gistend fruit en komen van heinde en verre op jouw fruitmand af.

  Kruipende insecten, zoals spinnen (hooiwagens) zijn vanaf de maand mei weer actief

  Lees meer »