Maandelijkse Archieven: Januari 2022

 1. Genieten op je terras met terrasscherm

  Hartje zomer kan het soms onaangenaam warm worden, te warm om nog optimaal te kunnen genieten van je terras wanneer er geen overkapping aanwezig is. Alleen waar kies je voor? Laat je een terrasoverkapping plaatsen, kies je voor een inklapbare XL-size parasol, of wordt het een terrasscherm? In dit artikel kijken we naar de verschillende opties.

  Verkoeling tijdens hete dagen

  Wanneer je huidige zonnescherm aan vervanging toe is, omdat hij bijvoorbeeld lelijk verweerd is, breekt het moment aan waarop je een andere weg in kunt slaan. Want kies je wel automatisch opnieuw voor een zelfde zonnescherm? Tuinen die uit de wind liggen en volop zon kennen, zoals een tuin op het zuiden, worden al snel kokend heet tijdens zomerse dagen. Er moet een zonnescherm aanwezig zijn om überhaupt langer dan 5 minuten in de tuin te kunnen zitten. Welk zonnescherm heeft jouw voorkeur?

  Terrasschermen

  Een van de meest gekozen opties om het terras van de nodige schaduw te voorzien

  Lees meer »
 2. Voordelen van SIP-panelen voor een ​​tuinhuisje

  Bij het bouwen van het raamwerk van een tuinruimte worden vaak SIP-panelen gebruikt, meer dan elk ander bouwmateriaal. Sip staat voor Structural Isolated Panels, het is een duurzaam bouwmateriaal dat vele voordelen biedt.

  Eén van de meest vitale deel van een tuinkantoor, is het raamwerk. Het ondersteunt alles, van het dak tot aan de bekleding van de stopcontacten. Maar wat nog belangrijker is, het zal een cruciale rol spelen bij het isoleren van je tuinkamer.

  Goede isolatie

  Als je bent zoals de meeste mensen die een tuinkantoor bezitten, dan wil je het waarschijnlijk het hele jaar door gebruiken. Met het inbouwen van een goede isolatie, bijvoorbeeld door het gebruik van Sip panelen, ontstaat er een raamwerk waardoor je in de ruimte comfortabel kunt verblijven, ongeacht het weer.                 

  Lees meer »
 3. Grote voordelen van composiet vlonderplanken

  Tegenwoordig kiezen we steeds vaker voor een vlonder in de tuin. Vlonders bieden een extra luxe beleving en kunnen in vele vormen geplaatst worden. Tuinkamers en uitbouwen kennen ook meestal een vlonder. Het vlonder zorgt voor een diepteverschil en is zeer gemakkelijk te reinigen. Wel is het van belang dat vlonders uit de juiste type planken bestaan, zodat je geen omkijken hebt naar onderhoud en je geen zorgen hoeft te maken over houtrot en dergelijke. Met de opkomst van composiet planken wordt onderhoud en vergankelijkheid compleet ondervangen. Van een composiet vlonder heb je tientallen jaren veel plezier. In dit artikel nemen we de belangrijkste voordelen van composiet met je door.

  Waarom zijn composiet vlonders zo populair?

  Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst eens kijken naar wat composiet nu precies is. Composiet vlonderplanken bestaan voor ongeveer 60% uit duurzaam verkregen houtvezels en voor 40% uit gerecyclede kunststoffen. Composiet wordt daarom als

  Lees meer »
 4. Hoe krijg je de perfecte Hongaarse puntvloer?

  Als je ook maar enigszins op mij lijkt, hou je van hardhouten vloeren. Ze zijn klassiek, passen overal bij en raken nooit uit de mode. Maar soms kunnen hardhouten vloeren een beetje... nou ja, saai aanvoelen. Als je een manier zoekt om je vloeren wat persoonlijkheid te geven zonder de bank te breken, dan heb ik de perfecte oplossing voor je: Hongaarse punt vloeren!

  Wat zijn Hongaarse puntvloeren?

  Hongaarse puntvloeren zijn parketvloeren die hun naam ontlenen aan het land waar ze vandaan komen: Hongarije. Het bestaat uit kleine stukjes hout die in een geometrisch patroon zijn gerangschikt, en het is meestal gemaakt van eiken of beuken. Het meest populaire Hongaarse puntpatroon is de ruit, maar er zijn ook genoeg andere patronen om uit te kiezen.

  Waarom kiezen voor Hongaarse puntvloeren?

  Er zijn veel redenen om Hongaarse puntvloeren te kiezen voor je huis. Allereerst is

  Lees meer »
 5. Zo houd je insecten deze zomer buiten de deur

  Voordat het voorjaar begint is het verstandig na te denken over insecten-werende maatregelen. Hoe neem je doeltreffende maatregelen om te voorkomen dat insecten uiteindelijk vrij spel krijgen? Of je veel of weinig last krijgt van (kruipende) insecten hangt mede af van waar jij woont en wat de omstandigheden zijn. De beste oplossing zoek je in het plaatsen van horren. In dit artikel kijken we naar de diverse opties.

  Gedurende welke periode heb je insectenoverlast?

  In de buurt van water en groen zul je per jaargetijde specifieke overlast kunnen verwachten. Steekmuggen komen nagenoeg (buiten echt koude wintermaanden) bijna het hele jaar voor, hoewel zij tijdens de warme maanden voor de meeste overlast zorgen. Dit geldt ook voor vliegen en wespen. Fruitvliegjes treffen we hoogzomer. Op tientallen meters afstand ruiken zij gistend fruit en komen van heinde en verre op jouw fruitmand af.

  Kruipende insecten, zoals spinnen (hooiwagens) zijn vanaf de maand mei weer actief

  Lees meer »