Onkruid kan tussen de scheuren van je oprit groeien en het uiterlijk ervan ruïneren. Als je je oprit opnieuw gaat leggen, dan is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem: worteldoek! Worteldoek wordt aangebracht voordat de betegeling begint, waardoor onkruid niet door de scheuren kan groeien. Het voorkomt ook dat water in het betegelde oppervlak sijpelt. In dit blogbericht lees je hoe je met worteldoek vóór het leggen van de tegels kunt voorkomen dat er onkruid tussen de tegels groeit, dus lees verder voor meer informatie!

Wat je moet weten over de worteldoek oplossing.

Je hoort vaak mensen praten over de noodzaak van een goed zeil, maar wat is een worteldoek oplossing en wat doet het? Het is een milieuvriendelijk membraan gemaakt van gerecycleerd rubber en polyester. Dit type zeil wordt op de grond aangebracht voordat de tegels worden gelegd, om te voorkomen dat er onkruid tussen groeit.

Bij het aanbrengen van worteldoek moet je erop letten dat je het membraan niet doorboort of beschadigt met scherpe voorwerpen. Het beschermende vel moet dik en gelijkmatig worden aangebracht voor eventuele scheuren, om een effectieve onkruid barrière te vormen.

5 manieren om je betegelde oprit te beschermen

Een van de meest populaire manieren om worteldoek te gebruiken is op een betonnen oprit. Je kan het ook op terrassen of andere harde oppervlakken plaatsen. Dit soort materiaal vormt een effectieve onkruid barrière voor je betegelde oppervlak. Vijf manieren om je betegelde oprit te beschermen zijn onder andere:

  1. Het gebied schoonhouden met regelmatig wassen en vegen;
  2. Onkruidverdelger gebruiken om bestaand onkruid in kieren tussen tegels te bestrijden;
  3. Zand toevoegen aan de kieren die groter zijn dan 1 mm breed;
  4. Aanbrengen bodem bedekkende onkruid mat vóór het storten van beton;
  5. Onder water zetten van de scheuren met een mortelmengsel.

Dit is een essentieel onderdeel van het leggen van opritten en zorgt ervoor dat er geen onkruid tussen je tegels groeit! Zorg er vooraf al vast voor dat er geen onkruid groeit op de plaats die je gaat betegelen. Als die er zijn, zorg er dan voor dat je ze verwijdert voordat je de tegels legt.

 

Worteldoek is dus een effectieve oplossing om te voorkomen dat er onkruid gaat groeien tussen je tegels. Twijfel daarom niet langer en haal je worteldoek voor dat je gaat bestraten, het zal een hoop zorgen weg nemen als je oprit er eindelijk in ligt!