Vaak kiezen woningbezitters voor een praktische tuinoplossing; in plaats van groenaanleg wordt er gekozen voor een betegelde achtertuin. Geheel vreemd is dat niet, we hebben het immers allemaal druk en de tuin kan een ware tijdvreter worden, naarmate je meer groen hebt te onderhouden. Desalniettemin is een smal groenstrookje tussen schutting en betegeling zeker fraai. Het zorgt voor een speels effect. Met deze strook kun je nu alle kanten uit. Wat wordt het: groen, een trendy bodembedekker, of een combinatie van beiden?

Groenstrook inrichten

De meeste stroken tussen de tuintegels en de schutting varieert van zo'n 20 cm breed, tot zo'n 50 cm breed. Kies je voor geheel groen dan is een strook lavendel stijlvol, of siergras; beiden hebben eigenlijk geen onderhoud nodig. Wie her en der juist een plant of struik wil plaatsen kan kiezen voor een hortensia bijvoorbeeld. Deze dient enkel gesnoeid te worden, maar verder heb je er geen omkijken naar. De overige strook kun je opvullen naar geheel eigen inzicht met een bodembedekker.

Bodembedekkers

De meest gekozen bodembedekkers zijn steentjes (kiezels of split), of plantaardige bewerkingen zoals boomschors, cacaodoppen, of kokossnippers. Om de strook vrijwel onderhoudsvrij te maken plaats je altijd eerst een worteldoek, om onkruidgroei te reduceren. De bodembedekker moet minstens uit een laag van 7 cm bestaan. Wanneer je het op deze wijze plaatst zul je nauwelijks nog te maken krijgen met onkruid. 

Voor een zeer natuurlijk effect is boomschors een van de meest gekozen oplossingen. Boomschors houdt immers vocht vast en ruikt heerlijk na een regenbui. Ook insecten kunnen een prima leefwereld creëren tussen het boomschors, dus ook voor de bevordering van de insectenstand geniet boomschors de voorkeur boven steentjes. Boomschors blijft zeker 5 jaar mooi, dus daarvoor hoef je het niet te laten!

Boomschors is te koop in big bags. Deze zijn online te bestellen en thuis te bezorgen.