Voor veel mensen is er geen meubel waarop je zo veel tijd doorbrengt als op de bank. Natuurlijk verkrijgbaar in alle soorten en maten, alle kleuren en stijlen. Benieuwd welke banken helemaal trendy zijn? Een korte introductie.

Statement-banken

De huidige maatschappij draait om meningen en in het interieur zien we dat heel sterk terug. We weten wat we willen en dat dragen we ook uit! Banken in uitgesproken kleuren zijn daarom helemaal trendy! Stevig oranje, warm rood of fluweel groen; het kan en mag anno 2023!

Organisch en rond

Volledig in lijn met oog voor de natuur zijn organisch gevormde banken. Strakke vormen en rechte lijnen maken echt meer en meer plaats voor deze trend die natuurlijk al een tijdje terug is ingezet, maar meer en meer de overhand neemt. Overigens kan je ook prima voor beide kiezen; banken van organische vormen lenen zich er prima voor strakke lijnen te onderbreken en rust te brengen in woonkamer.

Duurzaamheid

Ook in je interieur is duurzaamheid een zeer belangrijke trend. Het past perfect bij het maken van bewuste keuzes en daarin past natuurlijk materiaalkeuze. Dit kunnen nieuwe meubels zijn die duurzaam ontwikkeld zijn óf juist een combinatie nieuwe meubels met vintage items.

Relaxen

Waar aan de ene kant bewuste keuzes belangrijk zijn, kiezen we in onze drukke levens ook steeds vaker voor banken met een luxer karakter. Een relaxbank maakt een avondje bingewatchen natuurlijk extra comfortabel. Bij relaxbanken zijn bijvoorbeeld voet- en rugleuning verstelbaar … waardoor je nog meer tot rust komt na een dag hard werken of een inspannende sportwedstrijd.

Eenvoud

In belangrijke trends als de Scandinavisch en de minimalistische woonstijl staat eenvoud vaak centraal. Scandinavisch volgt het motto ‘vorm volgt functie’, wat al aangeeft dat poespas in deze stijl uit den boze is. De Minimalistische stijl sluit daar enigszins bij aan door functionaliteit en comfort als belangrijkste kernwaarden te hanteren. Bij Scandinavische banken zie je dat terug in lichte kleuren en bankstellen op hoge dunne pootjes. Minimalistische banken zijn met name strak en functioneel. Veel overeenkomsten dus.

Kies voor variatie

Tenslotte dan de trend die je in staat stelt veelvuldig te variëren in je interieur; de elementenbank of ook wel de modulaire bank. Waarbij talloze unieke combinaties mogelijk zijn, passend bij elke gelegenheid. Modulaire banken passen in ieder interieur, van klein tot heel groot, van klassiek tot tijdloos modern. Je kunt er een U-opstelling, L-opstelling of een hoekbank mee maken … of zelfs elementen los van elkaar plaatsen. Ideaal voor creatieve geesten.