Tuinkamers zijn mateloos populair, iets wat niet geheel verwonderlijk is. Een tuinkamer is namelijk relatief voordelig aan te bouwen en ook weer te demonteren, aangezien ze doorgaans uit een aluminium frame bestaan met glazen puien. Tuinkamers worden in tegenstelling tot een echte uitbouw gewoon geplaatst op de terrastegels en vormen met glazen puien een kasvormige uitbouw. Het laten plaatsen van een tuinkamer is dus laagdrempelig, doordat er niets uitgebroken hoeft te worden en de kosten lager zijn.

Tuinkamer sfeervol inrichten

Het voordeel van een tuinkamer is dat deze zomer en winter heerlijk te benutten is. Staat 's winters het zonnetje op de tuinkamer, dan wordt het heerlijk aangenaam warm. Zonder zonnewarmte is de tuinkamer ook goed te verwarmen met een straalkachel. Natuurlijk is een tuinkamer ook sfeervol in te richten. Wat zijn de do's en wat de dont's wanneer je een tuinkamer inricht? 

Tip 1 Meubilair

Wil je de tuinkamer ook als terras kunnen gebruiken tijdens de zomer? Dankzij open schuifpuien is dat mogelijk. Eigenlijk past ieder type tuinmeubel in de tuinkamer, maar het mooiste is om te kiezen voor een tuinset wat een luxe én natuurlijk uitstraling kent; dit benadrukt het landelijke karakter van de tuinkamer. Kies bijvoorbeeld voor gevlochten wicker, natuurlijk rotan, een houten picknick set, of hardhout. De meeste tuinkamers bieden ruimte aan zowel een eettafelset, wat het hart vormt van de tuinkamer, maar ook een mooie loungebank. Riant, comfortabel en luxe geven je tuinkamer cachet. 

Tip 2 Raambekleding

Binnen een tuinkamer wil je volledig vrij zicht hebben op een mooi vergezicht, of op je tuin. Wordt het eenmaal donker, dan wil je de ramen kunnen afschermen van buiten. Raambekleding voor een tuinkamer vraagt om raambekleding wat niet opwaait met een vleug wind, zoals gordijnen doen. Het ligt voor de hand om voor een praktische en moderne oplossing te kiezen zoals rolgordijnen, of duo rolgordijnen. Deze nemen ook in opgerolde stand weinig plek in beslag en zullen niet bij wind geluid produceren of klapperen. 

Tip 3 Decoratie

Om de tuinkamer mooi aan te kleden kies je voor planten, kussens, plaids en overige woondecoratie. Hang bijvoorbeeld droogbloemen op met lavendelgeur, deze houden bijzonder lang hun heerlijke geur vast. Houd de woondecoratie ingetogen en besef ook dat het terras 's zomers waarschijnlijk fungeert als zonneterras. Kaarsen zijn soms een minder goed idee in een tuinkamer. Staan deze te dicht bij het glas, dan kunnen zij smelten en zeer lelijke vlekken hiermee veroorzaken. 

Tot slot

Een tuinkamer heeft eigenlijk niet veel meer nodig op gebied van styling dan hierboven omschreven! Door de tuinkamer te decoreren met planten heb je zowel tijdens de zomer als de winter profijt van groen op het terras. Wie het nóg gemakkelijker wil maken kiest voor kunstplanten. Zij kunnen iedere temperatuur doorstaan, hoe warm het ook wordt in de tuinkamer als jullie 2 weken op vakantie zijn en zij hebben natuurlijk géén onderhoud nodig!