Tuinmaterialen

 

Tuinmaterialen

 

Als je weinig tijd hebt om te tuinieren maar toch van je tuin wilt genieten, dan moet je het slim aanpakken. Met een onderhoudsvrije of onderhoudsarme tuin kun je heel veel tijd besparen. Hoe krijg je jouw tuin onderhoudsvrij? Door zoveel mogelijk tuinmaterialen te gebruiken die weinig tot geen onderhoud nodig hebben.

Onderhoudsvrij of onderhoudsarm

Een tuin die helemaal onderhoudsvrij is, bestaat eigenlijk niet. Er zijn altijd wel wat klusjes die nodig zijn om je tuin helemaal in een top staat te houden. Soms zijn dat hele kleine klusjes, maar toch. Een tuin onderhoudsarm maken is goed te doen. Met de juiste materialen beperk je het onderhoud tot een minimum.

Een onderhoudsarme kleurrijke tuin

Voor een onderhoudsarme tuin is de keuze voor de materialen en beplanting die je in de tuin gebruikt erg belangrijk. Een onderhoudsarme tuin wil helemaal niet zeggen dat je tuin er niet mooi en kleurloos uit kan zien. Integendeel, misschien gaat je tuin er zelfs kleurrijker uitzien dan ooit.

Welke tuinmaterialen moet je gebruiken


Voor de schutting kun je het beste hardhout kiezen. Dit materiaal heeft een langere levensduur en vraagt minder onderhoud. Als het gaat om de bestrating kun je bijvoorbeeld kiezen voor een keramische tegel. Het mooiste is natuurlijk als de tegels worden gevoegd met voegmortel om te zorgen dat er geen onkruid of mieren tussen de tegels door komen. Keramische tegels zijn wat duurder, als je zoekt naar een goedkoper alternatief kun je bijvoorbeeld kiezen voor een betontegel. Zorg dat het zandbed onder je tegels goed is gedraineerd om te voorkomen dat je tegels vochtig blijven. Dit voorkomt namelijk ook de groene aanslag op je tegels.

Neem niet alleen maar tegels

Om te zorgen dat je tegels niet zo snel verzakken of die groene aanslag krijgen moet je zorgen dat het regenwater weg kan. Daarom is een tuin vol met tegels niet altijd de beste oplossing. Wissel de stenen af met grind, gras of aarde. Wil je liever geen aarde of gras in de tuin maar wel wat kleur? Dan is kunstgras een perfecte optie. Het kunstgras laat het water gewoon door en het heeft veel voordelen ten opzichte van gewoon gras.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras is zeker onderhoudsarm. Dit gras hoef je nooit te maaien, te knippen of te bemesten. Ook sproeien is niet nodig. Je kunt het kunstgras overal neerleggen, in de zon of in de schaduw, het blijft er altijd fris uitzien. Zelfs als het zwembad een paar maandjes op je kunstgras heeft gestaan dan ziet het gras er na afloop nog gewoon goed uit. Je hebt verschillende soorten kunstgras in diverse prijsklassen. Het ene gras is perfect om op te spelen, maar er zijn ook soorten die zorgen voor een frisgroen en strak siergazon. Het kunstgras is een van de tuinmaterialen die de tuin een stuk onderhoudsarmer kunnen maken, zonder aan de kleur groen in te boeten.

 

Geen producten gevonden voor deze selectie.