Tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Onderhoudsvrije tuin

Een tuin hebben is een heerlijk gegeven. Zowel in de zomer als in de winter. Het is een plek waar je kan genieten van alles om je heen, van gekleurde bloemen tot de diverse vogels die zich in de loop van de dag laten zien. Maar als je kiest voor een tuin vol met bloemen, groen gras, boompjes en wellicht ook nog een terras dan brengt dat wel veel onderhoud met zich mee. Het hele jaar door zul je bladeren op moeten vegen, onkruid verwijderen en gras maaien. En die ene bloemen gaan maar één jaar mee, dus die zijn volgend jaar alweer toe aan vervanging. Hier moet toch een oplossing voor zijn? Gelukkig is die er ook; de onderhoudsvrije tuin.

Het onderhouden van een 'normale' tuin bestaat vaak uit grasmaaien, de gras randen bijknippen, water geven aan bloemen (in droge tijden), onkruid verwijderen, snoeien, het terras vegen, bloemen knippen en noem zo maar op. Om een onderhoudsvrije tuin te creëeren moeten al deze taken wegvallen. Hiervoor zijn meerdere oplossingen. Je hebt natuurlijk de simpele oplossing om je hele tuin om te toveren in een groot terras. Dit doe je door je hele tuin vol met beton te gooien, hierop kun je nog wat grind leggen, op deze manier heeft onkruid geen schijn van kans. En geen bloemen, bomen of gras om te onderhouden. Maar voor degene die liever geen volle handen aan de tuin wil hebben maar wel de heerlijkheid en de levendige sfeer van alle kleuren die je in de natuur tegen komt is er gelukkig nog een oplossing.


Te beginnen met gras
Gras is makkelijk te vervangen door kunstgras. Kunstgras vereist vrijwel geen onderhoud, heeft een lange levensduur en geeft een gezonde groene tint aan je tuin.

Om wat meer kleur aan je tuin te geven zijn bloemen altijd leuk. Gelukkig is er tegenwoordig een eindeloos aanbod van nep bloemen die steeds realistischer worden. Het gaat nu niet meer alleen maar om tulpen, ook buitenplanten heb je nu in een neppe variant. Het voordeel van nep bloemen is dat je ze niet hoeft te vervangen en dat ze het hele jaar door een levendige sfeer aan je tuin geven.

Om ervoor te zorgen dat er wat leven in je tuin ontstaat is er het idee om een insecten hotel of vogelhuisje op te hangen. Op deze manier komt de tuin letterlijk tot leven. In de lente vormt zich wellicht een nestje in het vogelhuisje en het mooie hiervan is dat de natuur zijn werkt doet en dat je hier verder geen onderhoud aan hebt.

Als laatste is privacy hebben in je eigen tuin ook van belang. Een schutting is perfecte onderhoudsvrije variant van de haag.


Een onderhoudsvrije tuin kan fijn voor als regelmatig in de tuin werken te zwaar is geworden. Maar ook voor de mensen die simpelweg willen genieten van een eeuwig mooie tuin zonder hier te veel aandacht aan te besteden is de onderhoudsvrije tuin een mooie oplossing.

Geen producten gevonden voor deze selectie.