Tuinverlichting neemt steeds meer toe en dat is niet zo vreemd, want tuinverlichting kent namelijk vele voordelen. Het bevordert de veiligheid en zorgt gelijktijdig voor een verhoogde sfeer. 's Avonds veranderd een verlichte tuin in een soms sprookjesachtig geheel. En tijdens lange zomeravonden geniet je dubbel en dwars van je tuinverlichting. Eigenlijk zijn er nauwelijks nadelen te noemen rond tuinverlichting. Hoogstens kan het energieverbruik nadelig zijn, maar daar bestaan gelukkig handige oplossingen voor in de vorm van LED verlichting. In dit artikel kijken we naar de voordelen van LED verlichting voor je tuin. Voordeel van led-verlichting in de tuin

Voordelen van tuinverlichting

Allereerst nemen we de voordelen van tuinverlichting met je door. Waarom zou je tuinverlichting aanschaffen? Kenmerkend voor buitenverlichting zijn de volgende aspecten
Sfeervol: zodra er tuinverlichting is geplaatst in de tuin krijgt de tuin direct een geheel andere sfeer in het donker. De tuin oogt overzichtelijk, verzorgd en bijzonder sfeervol. Tuinverlichting is er in alle soorten en maten, hierdoor kun je bijvoorbeeld objecten accentueren (d.m.v. spotverlichting), of extra feestelijk maken (d.m.v. al dan niet gekleurde LED strips). Maar ook tuinpaden kun je verlichten door er paaltjes verlichting te plaatsen. Aan stenen wanden, zoals schuren of bij de buitendeur is er de keuze voor een LED wandlamp voor buiten.
Praktisch: voor wie 's avonds door de achtertuin de woning verlaat, of in de schuur moet zijn, is tuinverlichting een uitkomst. Maar ook in de zomer, wanneer je lange zomeravonden buiten vertoeft, vormt het hebben van tuinverlichting een pre. Tuinverlichting maakt meer mogelijk en zorgt ervoor dat je over verlichting beschikt wanneer je een slot moet opdraaien.
Veiligheid: inbrekers houden doorgaans niet van verlichte tuinen, ze worden immers sneller opgemerkt door bewoners en buurtgenoten. Tuinverlichting zorgt hiermee voor een extra stuk veiligheid.

Voordelen van LED tuinverlichting

Het investeren in tuinverlichting is meer dan de moeite waard en brengt gelukkig geen hoge stroomkosten met zich mee, zolang er gebruik wordt gemaakt van LED lampen. Daarnaast brengen LED lampen nog meer voordelen met zich mee, kijk maar eens:
Besparing op energiekosten: LED lampen verbruiken maar een fractie aan wattage ten opzichte van andere verlichting. Zo kan een 3 watt LED lamp al voor een stevige lichtbundel zorgen.
Variatie: LED lampen zijn in vele kleuren, kleurschakeringen en modellen verkrijgbaar, de keuze is echt bijzonder groot
Levensduur: de levensduur van LED lampen ligt vaak een stuk hoger dan die van spaarlampen bijvoorbeeld en ze zijn beter bestand tegen veelvuldig in- en uitschakelen.
Milieuvriendelijker: tot slot zijn LED lampen milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld spaarlampen. Dankzij de langere levensduur hoeven zij minder snel vervangen te worden en zorgen zij daarnaast voor een lager energieverbruik. Tevens bevatten zij geen stoffen zoals kwik. De huidige generatie LED lampen bieden diverse soorten lichtwarmtes. Zo is het mogelijk om te kiezen voor verlichting met een warme gloed - iets wat jaren geleden nauwelijks voorkwam. Wie kiest voor tuinverlichting, kiest tevens voor LED verlichting, alleen op deze wijze is het mogelijk om zorg te dragen voor zo min mogelijk energieverbruik en toch het plezier te hebben van hoogwaardige tuinverlichting.